Wazzap in Marokko

18 maart  2018  

Begin april is het zover dan ga ik met een grote gevulde koffer naar Marokko! 

Het is voor mij een bijzonder moment. Ooit heb ik de kans gekregen om naar Nederland te komen en te kunnen studeren. In oktober 2017 brak dan ook het mooie moment dat ik mij eindelijk HBO Bachelor, Sociaal Pedagogische Hulpverlener (SPH)mocht noemen. 

Hiermee is mijn persoonlijke doel bereikt, jongeren zijn in mijn ogen kansrijk en niet kansarm en het maakt niet uit waar je vandaan komt. 

Om dit te vieren ga ik rugzakken met schoolbenodigdheden, zelf afleveren in Marokko. En wat het nog mooier maakt… het wordt geschonken aan een klein schooltje in mijn geboorteplaats Beni-Said (Kebdani), vlak naast het huis waar ik geboren ben. 

Ik heb die kans ooit gekregen, maar de meeste kinderen hebben die mogelijkheid niet. Deze kids denken dat zij dokter kunnen worden, piloot of politieagent. Wij weten dat dit vaak niet haalbaar is maar wie iets wil kan ver komen! 

Wij kunnen deze kids niet naar Nederland meenemen om hen die toekomst te bieden maar wij kunnen hen wel de schoolspullen brengen die zij nodig hebben om de eerste stappen te maken. 

Zij lopen iedere dag 1,5 uur om les te kunnen volgen dus ik ga ze denk ik heel blij hiermee maken!